1985-1986: Afyonspor’un efsane kadrosu

Afyonspor’un efsane kadrosu:1985-1986 sezonu…

Derleyen:
İDRİS ÖZEK

Editör

 

1985’li yıllar…

Kalemizde aslan Hayri var
Geri dörtlü çelikten duvar
Orta saha zaten canavar
İleride Behiç Çetin var.
Şimşekler…
Şimşekler…
… …

Unutulmayan tezahürat, coşkulu taraftar, heyecanlı yıllar, süper maçlar…

O yıllar 10 yaşımda olmama rağmen, hala unutamadığım anlar..

Haydi bakalım, hep birlikte okuyalım, neler olmuş neler… (İ.Ö.)

* * *

1985-1986 Sezonunda, Efsane kadrosuyla Y.Afyonspor, 2. Ligde 34 maçta 48 puanla 18 takım içinde Boluspor’un 4, Tarsus’un 3 puan gerisinde ligi 3. bitirmiştir. O zamanki adıyla 1. Lige, şimdiki Süper Lig’e en çok yaklaştığı sezondur.

Bir önceki sezon…

1984-1985 sezonunda, Enver Şahin ve ekibi, Mor Beyazlı Kulübü amatör ligden profesyonel lige taşıdı. Sonra Kulüp Başkanlığı görevini Kemal Horzum’a devrettiler.

1985-1986 sezonu, Afyonspor…

İşadamı Kemal Horzum, Belediye Meclis Salonu’nda yapılan kongrede ilk defa Afyonlu sporseverlerle tanıştı. Kongreye katılanlar arasında zamanın Valisi Hüsnü Tuğlu, Belediye Başkanı Erdal Akar, Milletvekili Metin Balıbey ve çok sayıda sporsever vardı. Kemal Horzum’un başkanlığa gelmesiyle birlikte büyük paralar harcanarak güçlü bir ekip kuruldu ve Y.Afyonspor 2. Lig’de şampiyonluk mücadelesi verdi.

Şaşaalı bir dönem geçiren Y.Afyonspor’da transfer edilen futbolcular, Meydanoğlu Zafer İşhanı’nın 5. katındaki kulüp binasına gelişlerinde davul ve zurnalarla karşılandılar. Ancak harcanan onca paralara rağmen hedefe ulaşılamadı ve Kemal Horzum’un tek hayali olan 1. Lig’in kapısından dönüldü.

O dönemlerde Y.Afyonspor’un file bekçiliğini yapan Hayrettin daha sonra Galatasaray forması ile Türkiye Liglerinde uzun yıllar top koşturdu.

Bu efsane kadronun teknik direktörlüğünü ve yardımcılığını efsane hoca Nevzat Güzelırmak ve Fuji Mehmet lakabıyla tanınan Göztepe’nin efsanevi oyuncularından Mehmet Fahri Türken yapmıştır.

İşte efsane kadro…

EFSANE KADRO VE İŞTE O FOTOĞRAF:

AYAKTAKİLER: Hasan Alumert, Behiç Basatuğrul, Sami Aydın, Mehmet Ali Karakuş, İsmet Çelen, Kaleci Hayrettin Demirbaş.
OTURANLAR: Nihat Emirzeoğlu, Kemal Pınar, Mehmet Özyol, İrfan Ertürk, Çetin Kahraman…

 

Derleme yaparken, Sn. Salih Özkılınç’ın Beldemiz Dergisi 2017 yılı 73. sayıda yayınlanan yazısı ve Sn. Lokman Özkul’un sosyal medya hesabındaki paylaşımından (2021 Aralık)  yararlanılmıştır.