AKÜ Öğrencisi otizmli Koral Erdeniz, Bakü’de konser verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı mezunu olan ve halen yüksek lisans öğrencisi olan otizmli Koral Erdeniz, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Engelsiz Müzik Konseri”nde Türkiye’yi temsil etti.

THY sponsorluğu ile, Bakü’de Uluslararası Mugam Merkezinde düzenlenen Engelsiz Müzik Konserinde,  ünlü CADENZA  Contemporary Orkestrası eşliğinde,  Azerbaycan ve Türkiye’den Otizmli müzisyenler performans gösterdi.

Konsere, Türkiye adına Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı mezunu olan ve halen yüksek lisans öğrencisi olan otizmli Koral Erdeniz katıldı.

Erdeniz’e, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva’nın Vakfı olan “Birge ve Sağlam Birliğinin” otizm merkezinde eğitim gören otizmli Hüseyin Niftaliyev de öğretmeniyle katıldı.

Konser sonrasında, tüm Türk devletleri arasındaki kültür bağını geliştirmek amaçlı otizmli müzisyenlerin katılacakları konserler dizisi yapılmasına karar verildi.