Afyon’da çekilen “Geçerken Uğradım” sinema filmi 28 Şubat’ta vizyona giriyor | Fragman | Foto Galeri

Yönetmenliğini Onur Bilge’nin yaptığı ve senaryosunu Ahmet Taşpınar’ın kaleme aldığı başrollerinde ise Selahattin Taşdöğen ve Mihriban Er yer aldığı Afyonkarahisar’da çekilen komedi filmi “Geçerken Uğradım” Şubat ayı sonunda vizyona girecek.

Film, Afyon’un tarihi ve turistik özelliklerini ön plana çıkartan mekanlarda çekildi. Ünlü oyuncuların yanı sıra Afyon’dan da birçok kişi filmde rol aldı.

Filmin senaryosunu yazan Ahmet Taşpınar, şunları söylüyor:

“Uzun zamandır hayalini kurduğum bir projeydi. Afyon dışından kime sorsan Afyon’a gittin mi? diye aldığımız cevap hep aynıydı, “Vallahi geçerken uğradım” cevabını alıyordum. Bende buradan yola çıkarken Afyon’dan geçerken uğrayan bir ailenin başından geçenlerin komik bir biçimde anlatmaya çalıştım. Ve sonunda o hikaye filme çekildi. Şimdi montaj ve vizyon tarihini bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Filmin konusu:

Onur Bilgin’in yönettiği Geçerken Uğradım, ülkenin görülmesi gereken yerlerini görmek adına bir tatile çıkan Cavit ile ailesinin, Afyon’da Cavit’in askerlik arkadaşı Cemil’e uğramalarıyla başlarından geçenleri konu ediniyor.

İstanbul’da toptan gıda işi ile uğraşan Cavit, uzun zamandır ailesine verdiği tatil sözünü yerine getirmeye karar verir. İstanbul’dan deniz, kum, güneş hayaliyle Antalya’ya doğru yola çıkıp, dönüşte de Türkiye’nin gezilmesi görülmesi gereken ne kadar önemli yeri varsa görmeye kararlı olan aile, yemek için Afyon’da mola verir. Cavit’in Afyon’da oturan askerlik arkadaşı Cemil’e, geçerken uğramasıyla gelişen olaylar komik bir hal alır. Cemil ve ailesinin kendilerini misafir etmesiyle, Afyon’da kalan İstanbullu aile, her gün Afyon’dan gitme planı yapsalar da, akşam yemeklerinde Cavit’in ailesinden birinin çenesi düşüklüğü yüzünden, Cemil ve ailesinin onları bırakmaması sonucu bir türlü Afyon’dan çıkamazlar.

“Geçerken Uğradım” filminin 28 Şubat 2020’de tüm Türkiye’de vizyona girmesi bekleniyor.

Filmin, yapımcı firma Runo Yapım tarafından yayınlanan fragmanı:

AfyonNews
ÖZEL HABER / Haber: İDRİS ÖZEK

One thought on “Afyon’da çekilen “Geçerken Uğradım” sinema filmi 28 Şubat’ta vizyona giriyor | Fragman | Foto Galeri

  1. gelecek vadeden bir yetenek ahmet bey KOCAMAN tebrik ediyorum

Comments are closed.