Afyon’da ilk defa 2 dönem başkanlık yapan isim: Erdal Akar

Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı Erdal AKAR
I. Dönem:1984-1989 / II.Dönem:1994-1999

Erdal AKAR Kimdir?

Ziraat mühendisi, yönetici, bürokrat, Afyonkarahisar belediye başkanlarından (D. 1951, Afyonkarahisar – Ö. 23 Mayıs 2007, Afyonkarahisar).

Afyon Lisesi ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü emrinde görev aldı. 1984-1989,1994-1999 yılları arasında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı yaptı. Milletvekilliği için aday oldu. Görevden ayrıldıktan sonra serbest çalıştı. 23 Mayıs 2007 günü Afyon’da vefat etti.

Ülke genelinde Turgut Özal’ın yaptıklarını, şehir bazında, Afyonkarahisar il merkezinde de Belediye Başkanı Erdal Akar’ın yaptığı söylenebilir.

Merhum Başkan Erdal Akar, Afyonkarahisar’da Fuar alanı yapımı ve projelendirilmesi, Uydukent’te ilk defa arsların parsellenip taksitle satılması,  Afjet sisteminin kurulması, Hıdırlık’ın düzenlenmesi, sosyal alt yapı çalışmaları, çok katlı otopark yapımları gibi birçok projeyi belediye ve valilik olarak ortaklaşa yürüttü.

11 Kasım 1998 tarihli Milliyet Gazetesinden bir haber…

1983’ten beri üyesi olduğu ve iki kez belediye başkanı seçildiği ANAP’tan istifa ederek MHP’ye geçen Afyon Belediye Başkanı Erdal Akar’a, MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli tarafından yeni partisinin rozeti takıldı. Bahçeli, Akar’la birlikte MHP’nin sahip olduğu il merkezi belediye başkanlığı sayısının 8’e yükseldiğini söyledi. Bahçeli, Akar’ı eski yuvasında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 1999 seçimlerinde de Afyon Belediye Başkanlığı’nı MHP’nin kazanacağını söyledi.