Eber Gölü’ne ihtiyaç duyulan özel çalışma yapılacak

Vali Mustafa Tutulmaz kamuoyunda süre gelen Eber Gölü ile ilgili tartışmaya değindi. Özel ve pahalı bir çalışma ile Eber Gölü zemininde ihtiyaç olan çamur temizliği sonrası suyun tekrar doğaya verileceğini kaydeden Vali Tutulmaz, yatırımlardan önce kamuoyunun yeterli biçimde aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Eber Gölü ile ilgili yaşanan sıkıntıların medya da yer bulduğuna dikkat çekti. Tutulmaz, yatırımlardan önce yapılacakların yeterli ve düzgün anlatılmasının önemine işaret etti.

“GERÇEK YETERLİ ŞEKİLDE ANLATILMALI”
“Genelde Eber’de şu oluyor bu oluyor gibi ifadelere yer veriliyor” diyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Aslında hepsi mevzuata uygun bilimsel olarak araştırılmış ilgili kurumlarca da yapılması gereken görevlerdir. Fakat bu düzgün şekilde vatandaşa anlatılmadığı için dedikodular ayyuka çıkıyor, olmayanlar olmuş ya da olacakmış gibi gösteriliyor. İnsanlarda gerçeğe inanmamak yönünde bir eğilim gösteriyorlar. Çünkü gerçek biraz zordur. Ama dedikoduya inanmak daha kolaydır. İlk oluşan kanaati değiştiremiyorsunuz. Bu tür yatırımlar yapılırken öncesinde bir kamuoyu bilgilendirmesi yapılmasında yarar vardır. Bu aslında çok önemlidir. Dirençlerin oluşmaması yapılacak hizmetlere olumsuz bakılmaması için bu önemlidir.” dedi.

“MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ ANLATAMADI”
Eber Gölü ve çevresinde gerekli ve özel bir temizlik yapılacağını kaydeden Tutulmaz, “O bölgenin atıkları toplanacak ve bu atıklar düzgün şekilde arıtılacaktır. Sonra su doğaya tekrar bırakılacak. Hem çok güzel hem de bu çok pahalı bir şey. Ama biz bunu düzgün anlatamayınca adam ne diyor, suyu nereye salacaklar? Böyle olunca yapılan hizmetin anlamı kalmıyor. Biz oraya suyun salınıp salınmayacağını konuşuyoruz. Milli Parklar Müdürlüğü Eber Gölünü kurtarmak üzere böyle bir çalışma yapıldığını orada ki zemin çamurunun temizlenmesi gerektiğini düzgünce anlatamadığı için sonrasında bu farklı yorumlara neden oldu. Bir kamuoyu oluştuğunda anlatsanız da kimse dinlemiyor.” diye konuştu.

29.01.2020 / Kocatepe Gazetesi / Burcu AYDIN’ın Haberi