Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi sinema filmi Sinanpaşa’da çekildi

Afyon’un Sinanpaşa ilçesinde,  Yönetmenliğini Mustafa ERSÖZ’ün yaptığı, ilkokul ve lise öğrencilerinin başrollerini paylaştığı “Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi” isimli uzun metraj sinema filmi çekildi. Film, dört yakın arkadaşın, Sinanpaşa ilçesinin bozkır tepesini orman yapma hayalini konu alıyor. Bu hayali gerçekleştirmek kolay olmayacaktır. Gençler, koyunların ağaçları yemesi,  toprağın kuruluğu, suyun eksikliği, vatandaşın arazisi, belediyenin ağaç dikimine izin vermemesi gibi engellerle karşılaşırlar. Fakat onlar hayalinden vazgeçmez ve hayallerine ulaşırlar.

Filmin yönetmeni ve senaryo yazarı olan Mustafa ERSÖZ ile yaptığımız röportajda, senaryo üzerinde 6 ay çalışıp çekimleri kendi bütçesinden karşıladığını, filmde rol alan oyuncuların mahallenin gençleri, akrabaları ve ailesi olduğunu, annesi Güldane ERSÖZ ve büyük kız kardeşi İpek BUĞA’nın film seti için yemekler yaptığını, belirtti.

“Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi” filmi Avrupa’da 4 ödül sahibi olmuştur. Filmi izlemek isteyenler YouTube’de “Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi” yazarak izleyebileceklerini belirtti.