Mürşide Oklu Ayhan’ın “Efsane Kadınlar Kadınanalar” romanı çıktı

Afyonhaber köşe yazarı Afyonkarahisarlı yazar – şairlerimizden Mürşide Oklu Ayhan’ın yeni kitabı Efsane Kadınlar KADINANALAR romanı yayınlandı.

Yeni kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Mürşide Oklu Ayhan, şunları söyledi:

‘’ Tarihin derinliklerinde yaşanmış bütün olaylar zamanın imbik süzgecinden geçerek, iyisiyle kötüsüyle günümüze kadar taşınır. Biz bunlardan ders çıkarırken; yapılan çalışmalar, fedakârlıklar, emekler yüzyılların gerisinden efsaneleşerek unutulmazlar arasına girer.  İşte satır aralarına saklanmaya çalışan yaşam öykülerinde lll. Alâeddin Keykubat’ın üç kızının hayatları XIII. Yüzyıl Anadolu Selçuklu döneminde,  Konya’dan yola çıkar, Afyonkarahisar’da (Karahisar-i Sahip ’de) Kadınanalar olarak şehrin Kale’si gibi gelip yüreklerin tam ortasına oturur. Yıkılmaz, sökülmez, unutulmaz…’’

Afyonkarahisar halkının büyüklerinden duyduğu, konusu hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığı bu Kadınana efsanesini romanlaştıran Şair Yazar Mürşide Oklu Ayhan, kitabının ortaya çıkışını şöyle anlattı.

‘’Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’da görev yaptığı süre içinde şehrin tarihi kültürel değerlerini ortaya çıkartmış, şehire yeni bir çehre kazandırmaya çalışmıştır. Afyonkarahisar’a hizmet eden Kadınanalar konusuna da ayrı bir önem vermiş, bir tarihi değerimizi günümüze taşıyarak, unutulmaması, hatırlanması ve yeni nesillere aktarılması için her türlü kolaylığı göstermiş bu romanın yazılmasına ve basılmasına vesile olmuştur. Efsane Kadınlar KADINANALAR romanının öz sözünü ve kapak tasarımını hazırlayan Valimiz Gökmen Çiçek, giderayak Afyonkarahisar kültürüne bir eser bıraktırmıştır. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Benim için övünç kaynağı olan bu romanı yazmaktan büyük onur duydum. ‘’

Şair ve Yazarın bundan önce yayınlanan Karahisar’ın Ardı Kararınca romanı ve Afyonkarahisar’ı Kucakladım Şiirlerimle kitabından sonra yazdığı Efsane Kadınlar KADINANALAR romanı Ataç Yayınları İstanbul basımı olup, 191 sayfadır. Bu kitabı; 100. YIL Zafer etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar 4. Kitap Fuarında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü standında bulabilirsiniz.