Vali Çiçek, Afyon’da tanıtım, turizm ve tarih alanında efsane hizmetler yaptı

Kocatepe Gazetesi köşe yazarı Sezer Küçükkurt, Kayseri2ye tayin edilen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek2in Afyonkarahisar tarihi, turizmi, tanıtımı, kültürü ve sanatı için bir çok yatırıma imza attığını yazı.

İŞTE YAZININ İLGİLİ BÖLÜMLERİ:

 

Afyonkarahisar’da göreve başladığından itibaren “atom karınca” lakabına layık bir şekilde son derece pratik, çözüm odaklı, samimi ve içten bir yönetim tarzının yanı sıra, halkla ilişkilerin en güzel örneklerini sergileyerek tüm Afyonkarahisarlılar’ın gönlünde taht kuran Vali Gökmen Çiçek’i Afyonkarahisar’dan uğurlamanın burukluğu içerisindeyiz.

Afyonkarahisar’ımızda geçirdiği başarılı görev süreci de bir üst görev olan Kayseri Valiliği’nin kapılarını aralamıştır kendisine.

Başta Ayazini, Frig Vadisi, Kadın Kültür Evleri, albikere.com, Sultandağı’nın tarihi dokusunun ortaya çıkartılması gibi proje bazlı çalışmaların yanı sıra Afyonkarahisar Merkezi’nin ilçelerle bağının güçlenmesi, şehirde birlik ve beraberliğin hakim olması adına yaptığı çalışmalar hepimizin malumudur. Ayrıca şehrin huzur ve asayişine yönelik Emniyet ve Jandarma tarafından sürdürülen çalışmalar, kadınların istismar mekanı haline gelen batakhanelere yönelik çabaları, spor ve sporcuya yönelik girişimleri önemli hizmetleri arasındadır. Şahsi itibarının sermayesi ve Ankara’daki iyi ilişkilerini kullanarak Afyonkarahisar için oluşturduğu artı kaynaklar parayla ölçülebilecek boyutta değildir. Sadece gençlik ve spor alanında Afyonkarahisar’a kazandırdıkları yatırımlar yüz milyonlarca lira ile ifade edilebilmektir.

Erenler’de huzurun sağlanmasına yönelik çalışmaların yanı sıra kültür çalışmalarına da ağırlık verdi Vali Gökmen Çiçek. Sıra Afyonkarahisar’ın eğitimdeki başarı sıralamasının yükseltilmesi çabalarına gelmişti. Bu yönde yapılan planlamalar, programlar, çalışmalar hız almış; yıl sonunda bu çabaların karşılığının görülmesine gelmişti sıra. Umuyoruz ki, eğitim alanında alınacak başarılı neticeler Sayın Vali Kayseri’de görev yaparken de O’nun yüzünü ağartacaktır.

Gazeteciler olarak son ziyaretimizde üzerinde “albikere.com” ibaresi bulunan doğum günü pastasının mumlarına üflerken, “Sayın Valim Afyonkarahisar’da uzun yıllar kalmanız ortak dileğimizdir. Ama memuriyetin gereği olarak bunun bir sonu olacak. O zaman da sizi büyük şehirlerimizden birisinde vali olarak görmeyi arzu ediyoruz” temennimizi dile getirmiştik.

Vali Gökmen Çiçek her zamanki pratik zekası ve hazır cevaplılığı ile “Afyon’u büyükşehir yapalım, iki işi birden halletmiş olalım” diye espriyi patlatmıştı. O gün dile getirdiğimiz temennimizin bugün gerçek olduğunu görmenin mutluluğu içerisindeyiz.

***

Vali Bey’e yönelik duygularını şarkı sözleri ile ifadelendiren hemşehrilerimizden kimisi, “Çiçeğimi kopardın sen, ellere verdin” sitemi içerisindeyken… Kimileri de “Geç bulduk, çabuk kaybettik” terennümündeler.

Vali Gökmen Çiçek bu şehri sevdi. Bu şehir de O’nu sevdi. Bu millete borçlu olduğunun bilincinde, Allah katında da, kul nezdinde de görevinin hakkını vermeye, buradan ayrıldığında eserler bırakıp gitmeye çabaladı. Bizler gayretinin ve bıraktığı hoş sâdânın şahidiyiz. Allah razı olsun, bundan sonraki görevlerinde mahcubiyet yaşatmasın.