Zafer Müzesi restorasyonu devam ediyor

Afyonkarahisar’ın simgesi tarihi Zafer Müzesi, restorasyon çalışmalarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 2. etap çalışmaları hızla devam eden Zafer Müzesi’nde yapılan ihale sonrası statik güçlendirme çalışmalarına geçildi.

Milli Mücadelenin tanığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün batı cephesi karargâhı olarak kullandığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin planlandığı Zafer Müzesi, restorasyon çalışmalarıyla yeniden eski günlerine dönmeye hazırlanıyor.

İlk etap çalışmalarında restorasyona hazırlanan Zafer Müzesi, 2. Etap çalışmalarında ise teşhir ve tanıtım aşaması öncesi statik güçlendirme çalışmalarıyla aslına uygun hale getirilecek. 26 Mayıs 2023’te ihalesi yapılan Zafer Müzesinde, 20 Haziran 2023 itibariyle çalışmalar başladı. Çalışmalar ile binada güçlendirme işlemleri için zemin ve duvarlar hazır hale getiriliyor. Bu çalışmalar tamamlandığında hızla güçlendirme yapılarak 2. Etap çalışmalarında son aşamaya geçilmiş olacak.

Müzede çalışmaların bir an evvel bitirilmesi için gereken maddi destekler Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın girişimleriyle giderildi. Bu kapsamda Zafer Müzesi restorasyon çalışmalarında artan maliyetler nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmaması için Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla İl Özel İdaresi 2023 yılı Kültür Katkı Payından 3 Milyon TL, Zafer Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi paydaşlığında hazırlanan proje kapsamında da 5 Milyon TL ilave kaynak aktarıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın koordinasyonunda büyük bir titizlikle yürütülen çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.