Afyonkarahisar’da bir sinerji ve enerji yakalandı

AfyonNews Editörü, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni İdris Özek, Karahisar-i Sahib e-derginin 4. sayısında, Aktüalite Bölümü sunuş yazısında, Afyonkarahisar’ın kültür, sanat, gastronomi, etkinlikler ve faaliyetlerde geldiği noktayı anlattı.

 

İDRİS ÖZEK’İN DERGİDEKİ SUNUŞ YAZISI ŞÖYLE:

Önceki aylarda olduğu gibi, geçtiğimiz üç ay da gizemli şehir Afyonkarahisar’da yaşam; kültür, sanat, turizm, edebiyat, tarih, spor etkinlikleri yine dolu dolu geçti. Daha önce de yazdığımız gibi, Afyonkarahisar ilimiz, yöneticilerimizin sağladığı sinerji ve enerji ile cıvıl cıvıl, yerinde duramayan, hareketli bir il durumuna geldi. Umarız ki bu ivme daha da hızlanarak devam eder.

Şehirde herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor, tabiri caizse Afyonkarahisar’ımız kültürde, gastronomide, sanatta, edebiyatta, sporda, her tür etkinlikte öncü bir şehir olma konumuna geliyor. Bu durumu biz değil, çevre illerdeki dostlarımız, durumu daha tarafsız gözlemleme konumunda olanlar söylüyor. Tabii biz de bu tespitlerle gurur duyuyor ve bu motivasyon ile daha çok çalışıyoruz.

Afyonkarahisar’da “UNESCO Gastonomi Şehri” unvanının verdiği motivasyon ve sorumluluk bilinciyle çalışmalar, etkinlikler, yatırımlar devam ediyor. Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, otellerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız ve müteşebbislerimiz bu konuda gerçekten ortak akıl ile güzel işler başarıyorlar.

Afyonkarahisar, gerçek anlamda bir gastronomi şehri oldu. Tarih şehri Afyonkarahisar’da, özellikle Sayın Valimiz Gökmen Çiçek öncülüğünde Frig Vadisi’nde turizme ve tanıtıma yönelik büyük yatırımlar yapılıyor.

İlimizin birçok noktasında bulunan antik kentlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve üniversitelerimizin ortak faaliyetleriyle kazı çalışmaları devam ediyor.

Afyonkarahisar, spor ve organizasyon şehri olma yolunda dünya çapında önemli uluslararası ve ulusal organizasyonlara başarılı bir şekilde ev sahipliği yapıyor.

Basketbol ve voleybolda en üst liglerde, futbolda da üst ligde mücadele eden kulüpleriyle Afyonkarahisar bir spor kenti olma yolunda.

Gastronomisi, kültürü, tarihi, doğası ve ulusal-uluslararası organizasyonları ile Afyonkarahisar gizemli bir kent.

Afyonkarahisar; yöneticileriyle, iş adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle ve en önemlisi halkıyla güçlü ve etkili bir sinerji yakaladı, bu sinerji ve enerjinin artarak devamı dileklerimizle…