BOL-DAV’ın bükme etkinliğinde Eber Gölü masaya yatırıldı

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOL-DAV) Başkanı Hasan Doğruyol, “Bükme Günü” etkinliğinde Eber Gölü sorununun masaya yatırıldığını söyledi

BOLDAV Başkanı Hasan Doğruyol, başkentte hafta sonu düzenledikleri “Bükme Günü” etkinliğinde Bolvadinlilerin bir araya geldiklerini kaydetti.

Bükme Günü etkinliğinin açılış konuşmasını Vakfın Başkanı Hasan Doğruyol yaptı. Doğruyol, yönetim kurulu tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yıllardır çözülemeyen Boltur şirketindeki vakıf paylarının tamamının Bolvadin Belediyesi’ne devir edildiğini söyleyen Doğruyol, “İlgili protokol kapsamında Ankara’da bulunan Bolvadin Evi’nin mülkiyeti tamamen vakfımıza geçmiştir. Vakfımızın bundan sonraki dönemine ilişkin öngörümüz, katılım yoğunluğu olması Ankara’da merkezi bir yerde gayrimenkul sahibi olma çabalarına hız vermesini umuyorum.” dedi.

Etkinlikte “Eber Gölünün: Dünü, Bugünü ve Yarını” başlığında Dr. Ahmet Edurmuş sunum yaptı. Türkiye’nin en önemli tatlı su göllerinden biri olan Eber’in göçmen kuşların rotasında önemli bir su kaynağı olduğuna değinen Erdurmuş, “Eber Gölü tüm ekosistemi ile birlikte geçmişte civar köylerde yaşayan nüfus için önemli bir geçim kaynağı olmuştur. Avcılar ve fotoğraf sanatçıları için cazibe alanıdır. Gölün kirletilmesiyle ekosistem bozulmuştur. Bilinçsiz projelerle havzası daraltılan göl kuruma noktasına gelmiştir. Gölde oluşan ekolojik dengenin korunması son derece önemlidir. Son dönemlerde gerçekleşen yangınlar ev gölü temizleme adı altında gölde oluşan çamurun alınıp torf olarak kullanımı da çok yanlıştır. Çünkü bu durum binlerce yılda oluşmuş olan değerimiz olan Eber gölünün geri dönülemez bir biçimde yok oluşuma sebebiyet verir.” dedi.

19.02.2020 Basın Bülteni