Neden termal oteller tercih edilmeli?..

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit; hem fiziksel, hem de psikolojik tedavi etkisi nedeniyle termal sular her yaştan oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Şehir hayatı, iş stresi ve hayat telaşesi nedeniyle çoğu zaman farketmeden oldukça bunalıyor ve psikolojik olarak yıpranıyoruz. Aynı zamanda bu tempo pek çok fiziksel rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Ayrıca şehirlerde yaşayan bireylerin soludukları havanın kalitesinin her geçen gün düşmesi, ciltlerinin maruz kaldıkları yoğun toz ve kir ciddi rahatsızlıklarında habercisi olma niteliği taşıyor.

İşte termal sular tüm bu dertlere çare olabilme özelliğine sahip. Termal suların içerisinde bulunan çözünmüş ve çözünmemiş haldeki mineral tuzlar ve elemenler bu suları tam bir şifa kaynağına dönüştürüyor. Pek çok farklı hastalığa oldukça iyi gelen termal sular, termal tatilleri oldukça sağlıklı bir tatil seçeneği haline getiriyor.

İşte termal suların saymakla bitmeyecek bazı faydaları:

Cildi Yeniler

Cildi toksinlerden arındıran termal sular cildi yeniler, nemlendirir ve ferahlatır. Normal sulardan daha fazla mineral içeren bu sular cildin doğal dengesine kavuşmasına yardımcı olur. Hücre metabolizmasını hızlandıran termal sular, çevreden gelen zararlı toksinlerin deriden atılmasını sağlar. Cilt hastalıklarında da birçok faydası olan termal suların egzama, akne, nörodermit gibi birçok cilt rahatsızlığına olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir.

Üst Solunum Yollarını Rahatlatır

Termal sular içme ve banyo tedavileri başta olmak üzere pek çok farklı tedavide kullanılır. Bu suların bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı hava üst solunum yollarını rahatlatarak temizler.

Kalp Dolaşımını Düzenler

Termal sular yapısında bulunan karbondioksit sayesinde kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Solunum yoluyla kalbin daha sağlıklı ve sakin çalışmasına katkıda bulunur.

Romatizmaya Birebir

Romatizmal hastalıklar için de yarar sağlayan termal sular, doktorlar tarafından pek çok hastaya tavsiye edilmektedir.Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında yardımcı tedavi olarak doktorlardan tarafından önerilen termal sular, pek çok derde devadır.

Kilo Vermek İsteyenlere Yardımcı

Banyo ve içme kürleri şeklinde uygulanan ve halk arasında acı su olarak bilinen sülfatlı sular, vücutta depolanmış yağları yakarak fazla kiloları attırır. Termal sular böbreğin faaliyetini hızlandırarak vücuttan su ve tuzun bol miktarda atılmasına olanak sağlarlar.

Rahatlatır

Termal sular sadece fiziksel olarak değil, psikolojik olarak da oldukça fazla olumlu etkiye sahiptir. Yaşanan fiziksel rahatlamayla beraberinde oldukça büyük bir psikolojik rahatlama da getirir. İş ve hayat stresinden uzak yapılan bir termal tatili sonunda kendinizi tabiri caizse “pamuk” gibi hissetmeniz kaçınılmazdır.

Eğer sizlerin de konakladığı ve hizmet kalitesinden memnun kaldığını tesisler varsa bizlerle paylaşabilir, listemizin zenginleşmesine katkı da bulunabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller!

Kaynak link: https://emoji.com.tr/en-iyi-termal-oteller/ (Erişim:18.09.2019)