Ekşi Sözlük’te bir iddia: Super Mario’nun aslen İtalyan değil, Emirdağlı olması ihtimali…

Ekşi Sözlükte böyle bir yazıyla karşılaştık. “Jamesharden” kullanıcı adıyla yazılmış bir yazı. Bunu hangi kafayla yazdı bilmiyoruz bükmeyi mi çok kaçırdı haşgeşi mi çok yedi gerçi yemekle olmaz direk çizmiş de çiğnemiş veya damardan almış olması lazım.

Okuduğunuzda gülmekten yerlere yatacaksınız


Super Mario’nun Aslen İtalyan Değil, Afyonkarahisar Emirdağlı Olması

Nintendo tarafından 1985’te piyasaya sürülen Super Mario’nun başrolü Mario hakkında komik bir teori.

super mario’nun aslen afyon emirdağ’lı olması tamamen tesadüfen keşfettiğim, mario hayranlarını şaşkına uğratacak acayip bir olay.

beni bilen bilir diyerek bu yazıyı daha ılımlı okumanız için şirinlik yapmayacağım. zira aklı çalışan herkes ortaya sunduğum deliller üzerinden mantık yürüterek gerçeği görmekte zorlanmayacaktır.

1. afyon’un tam adı afyonkarahisar’dır. içerisinde defaatle zikredilen “s, a, r, o, i” harfleri super mario’nun isminin içerisinde rahatlıkla görülmektedir. büyük ihtimalle rahmetli anası afyonlu olmasının globalleşme sorunu yaratacağını düşünerek ismini ecnebi ismi koydu. fakat afyon’un içinde geçen harfleri ismine ekleyerek oğlunun kökünü unutmaması sağladı.

2. mario’nun doğum tarihi 1985’tir. an itibariyle 2018 yılı verilerine göre emirdağ erkek nüfusu 19.065’tir. türkiye’de saatte 146 bebek dünyaya gelmektedir. afyon ve türkiye yüz ölçümüne göre emirdağ’da ayda 20 bebek dünyaya gelmektedir. 19.065+20=19.085 yapar. bu da mario’nun doğduğu tarihle eşleşmektedir.

3. afyon ve çevresinde istiridye mantarı meşhurdur. mario oyunlarında ne yiyerek güç kazanıyor? mantar. adeta “köklerimi unutmadım” dercesine afyon’a selam çakıyor.

4. afyon’da toplam 17 ilçe var. mario oyun başına prensesi 4 defa kurtarıyor. 4 oyunda oyun başına 4 defa prensesi kurtardığına göre bu rakam 16 olur. afyon’un toplam ilçe sayısından bir rakam düşük. emirdağlıların başmakçı ahalisiyle hasım olduğunu herkes bilir. bu da mario’nun başmakçıyı saymayarak 16 ilçeyi saydığını gösteriyor.

5- afyon’un altını nedir? sucuğu. mario oyunda ne topluyor? altın. kendince metafor oluşturarak afyon’a duyduğu özlemi dile getirmiştir.

6. afyon esintilerini mario’nun bölüm tasarımlarında görmek mümkün. mesela yer altında geçen bölümler direkt gazlıgöl kaplıcalarına atıfta bulunmuştur. mesela mario bölüm sonlarında bayrak için zıplarken arka fonda dağlar falan görülüyor ya onlar ise direkt sandıklı’da bulunan ahır dağlarına gönderme.

7. mario’nun demokrat bıyığı, kavruk teni, boyu ve kilosu emirdağlı profiliyle %98 uyuşmaktadır. ayrıca afyon nüfusunun büyük bir kesimi tesisatçılık ile uğraşmaktadır.

kısaca kardeşi luigi ve mario, afyonlu’dur.Yazının orijinali bu: https://seyler.eksisozluk.com/super-marionun-aslen-italyan-degil-afyonkarahisar-emirdagli-olmasi

Editörün notu: Yazı
http://www.garahisarliyin.com/2019/04/11/super-marionun-aslen-italyan-degil-afyonkarahisar-emirdagli-olmasi/ adresinden alınmıştır ve Türkçe Dil Bilgisi kurallarına göre denetlenmeyip aynen iktibas edilmiştir.