Hüseyin Başkadem’e YAPDER Kültür Sanat Ödülü

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) desteklediği gazeteci Celal Toprak ve Yayıncı Mehmet Gözcü’nün birlikte organize ettikleri 15. Kent ve Yaşam Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül alan isimler arasında Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Jaz Festivali Genel Sanat Yönetimi Hüseyin Başkadem de yer aldı

Bu yıl 15’incisi yapılan ödülleri aralarında bilim insanları, kentleşme uzmanları ve sivil toplum örgütü önderlerinin yer aldığı 50 kişilik jüri belirledi.  Ödüller bu alandaki en uzun soluklu etkinlik olarak görülüyor. Armada Hotel’de gerçekleşen tören, siyaset, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve basının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Gazeteci Celal Toprak tarafından kanal ekonomi’de yayınlanan Kent ve Yaşam programı kapsamında verilen ödüller, alanında Oscar olarak nitelendiriliyor.  Geleneksel “Kent ve Yaşam Ödülleri”, proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacı ile verilirken, ödül töreni “Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar’” sloganı ile birleştirildi.


Ödül töreninde Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Jaz Festivali Yapımcı ve Yönetmeni Hüseyin Başkadem’e, “Kültür Sanat” kategorisindeki ödülünü Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem verdi.


“BAŞKADEM, AFYONKARAHİSAR’IN SEMBOLÜ OLMALI”
Başarılı çalışmalarından dolayı Hüseyin Başkadem’i tebrik eden Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, “Hüseyin bey 20 yıldır düzenlediği festivalle Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Afyonkarahisar sucuğun, kaymağın yarı sıra Klasik Müzik ve Jaz Festivali ile sanatla da Türkiye’de tanıtılıyor. Hüseyin Başkadem Afyonkarahisar’ın sembolü olmalıdır. Hüseyin Bey, her yıl aldığı çeşitli ödüllerle sanat camiasında Afyonkarahisar’ı temsil ediyor. Hüseyin Bey 20 yşıldır organize ettiği bu festivallerle ağzıyla değil, burnuyla kuş tutmuştur.” dedi.

17 Haziran 2019