Veysel Eroğlu, Kitap Fuarı açılışında konuştu: Afyon’u ilim ve kültür merkezi yapacağız


Afyonkarahisar’da açılan kitap fuarında konuşan Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ı bir ilim ve kültüre merkezi haline getirmek için hedef koyduklarını belirtti.



Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Kitap Fuarının açılışına katılan Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada kitabın bir yer için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir şehrin veya ülkenin yollarını altınla kaplayabilirsiniz ancak o yerde kültür ve ilim yoksa oranın içi boş demektir. Afyonkarahisar’a çok yatırım ve hizmet yapıldı, şimdiki hedefimizde Afyonkarahisar’ı bir kültür ile ilim merkezi haline getirmek” ifadelerini kullandı.

Gençlere kitap okumaları konusunda tavsiyede bulunan Eroğlu, “Gençlerimize sesleniyorum. Genç yaşta okuma alışkanlığını başlarsanız, o alışkanlık ilerleyen süreçte devam ediyor. Okumak insanın ufkunu genişletiyor. Ben bunu test etmiş bir insanım. Ben bu zamana kadar başarılı hizmetler yapmışsam, ortaokul ve lisede okuduğum sayısız kitaba borçluyum” dedi. 

Herkesin başucunda bir kitabın olması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Yatmadan önce mutlaka 15-20 dakika bir kitap okuyun. Genç yazarlarımızda kendilerini geliştirmeli. Yazsınlar, yazmaktan korkmasınlar. Hep okuyalım ve yazalım” diye konuştu