Restorasyonu tamamlanan Arap Mescid Camii yeniden ibadete açıldı


Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Afyonkarahisar Merkez Arap Mescid Camii ibadete açıldı.

Arap Mescid Camii’nin açılışına; Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve camii cemaati katıldı.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Burası 15. Yüzyılda yapıldığı söylenilen tam kesin kayıt olmamakla beraber, Tarihi bir camii; Bana göre Üniversiteler arasında bir tez konusu olabilecek özelliklere sahip içerisi, bu konuda bizim çok bir malumatımız yok, biz ikibuçuk yıldan fazla zaman içerisinde bu camii’nin onarımını Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yapmış bulunuyoruz. Eksikliklerimiz var ama biz şimdi camiiyi ibadete açıyoruz, ufak defek eksiklikleri henüz daha yapılmadı, yapıldıktan sonra tamamlanacak, halısından ses düzenine, mihrabından minberine kadar, ahşabından, çevresi ve güçlendirilmesi her şeyi elden geçirilmiş, korumaya yönelik bir onarım yapıldı burada, eski şeylerinin tamamını koruduk, onları reabilite ettik, güzel bir onarım olduğunu düşünüyorum, rabbim mahallemiz için hayırlı etsin inşallah” dedi.