NG AFYON Wellness & Convention

Eren GEDİK / Gezi yazısı

Geçtiğimiz günlerde Afyon ziyaretimi anlattığım yazıda otelle ilgili detaylı bir paylaşım yapacağımı söylemiştim.

Okumak isteyenler için linki şöyle bırakıyorum:

https://www.afyonnews.com/2019/02/26/havasi-suyu-ve-tarihi-ile-afyon-turu/

Uzun ya da kısa, seyahat ediyorsanız şüphesiz en önemli unsurlardan biri kaldığınız yer oluyor. Özellikle benim gibi rahatına düşkün, titiz ve estetiğe önem veriyorsanız. Odadaki aksesuarlardan, kullanılan renge kadar adım attığım andan itibaren etkilemeli. O güven hissini kazanmalıyım ki akşam yastığa başımı koyduğumda uykuya rahat dalabileyim. Sadece görsel açıdan onay alması yetmiyor tabi. Bu güzelliğin arkasında kaliteli hizmet anlayışı olmalı. Yoksa ne yapayım çalışanları suratsız, yemekleri kötü, temizlik anlayışı yetersiz oteli.

 

NG AFYON Wellness & Convention’ın sahibi Kütahyalı aynı zamanda Kütahya Porselen’in de sahibi Nafi Güral. Kendisi hiçbir masraftan kaçınmamış… Bunun yansımalarını oldukça görüyorsunuz. Kütahya Porselen kalitesi ile el işi özel parçalar çeşitli yerlerde kullanılmış.

Gelelim detaylara:

Otel, dünyanın en prestijli ödüllerinden World Luxury Spa Awards’a bu yıl ilk kez katıldı ve “Avrupa’nın En Lüks Termal Spa’sı” ödülünü aldı. Böyle bir yerden memnun kalmamak mümkün değildir diye düşünüyorum. Harika bir seçim oldu.

Spa üç bölümü ayrılmış. Unisex, bay ve bayan olmak üzere. Hepsi aynı yerde bulunuyor. Havlularınız, terliğiniz dilerseniz onlar tarafından veriliyor. Bunun yanısıra aile hamamı, masaj, ücretsiz cilt tipi analizi gibi pek çok hizmeti bulabiliyorsunuz. Ayrıca herhangi bir acil durumda hemşire ve doktor imkanı sunuluyor.

Termal suyun keyfini 4 farklı yerde yaşıyorsunuz. Bir tanesi çocuklar için, diğerleri 38-40 derecelere varan sıcaklıklara kadar girebileceğiniz havuzlar. Jakuzi de ihmal edilmemiş. Daha önce termal suyu denemediyseniz vücudunuzu alıştırıp ondan sonra suya girmenizi ve çok durmamınızı tavsiye ederim. Uzmanlar en fazla 20 dakika diyor.

Hijyen konusuna söylenecek söz yok. Kapıdaki özel bölümde duşunuzu aldıktan sonra gönül rahatlığı ile suya girebilirsiniz.

Yemek konusuna gelirsek, malum boğazıma düşkünüm. Sunum olduğu kadar lezzet de önemli. Kaliteyi yakalamışlar. Açık büfelerde bazı yemekler ya damak zevkime uymaz ya da geleneklerimizden çok ayrı gelir. Burada öyle bir sorunla karşılaşmadım. Hatta “Keşkek” görünce çok hoşuma gitti. Diğer otellerde karşılaşmamıştım. 

Gerçekten eğitimli insanlarla çalıştıkları çok belli. Müşteriye tavır, güler yüz. Sanki Afyon değil, Antalya’da bir otel. Titizlikle, özel olarak seçilmişler. Bir sorununuz olduğunda en kısa sürede yardımcı oluyorlar. Çevre yerlere göre çıta baya yükselmiş. 

Son olarak, akşam canlı müzik dinleyebilir, dışarıda bulunan süs havuzunda ışık gösterisi izleyebilirsiniz.

Giderseniz yorumlarınızı bana yazmayı unutmayın lütfen.

Mutlu kalın!

 

 

Kaynak link: http://www.s-erengedik.com/ng-afyon-wellness-convention.html (Erişim:26.02.2019)