Jandarma Kavşağına Selçuklu Yıldızı figürü

Kent estetiğine değer katacak çalışmalara imza atmaya devam eden Afyonkarahisar Belediyesi,  Jandarma Kavşağına yaptığı şanlı bayrağımızın simgesi ay yıldızlı ışıklandırma figürü Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara çok yakıştı.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ARMAĞAN OLSUN

Son dönemde gerçekleştirdiği kavşak düzenlemeleri ile şehre estetik bir görünüm kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Jandarma Kavşağına şanlı bayrağımızın simgesi olan ay-yıldız figürü yerleştirdi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Jandarma Kavşağın yeniden düzenledi. Muhteşem bir görünüme kavuşan kavşakta şanlı bayrağımızın simgesi ay yıldız ve 8 köşeli Selçuklu Yıldızı’nın 8 erdemini anlatan figür yer alıyor.

Jandarma Kavşağına işlenen selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı sayı biliminde 8’in cennetin  anlatan bir sembol olduğu bilinirken, kavşağın sekiz farklı köşesinde merhamet, şefkat, sabır, sır tutma, cömertlik, sadakat, şükretmek ve doğruluk simgeleri yer alıyor.  

CUMHURİYETİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARA ÇOK YAKIŞTI

Ay-yıldız figür özellikle akşam saatlerinde kırmızı-beyaz renkli ışıkları ile Jandarma Kavşağı’na farklı bir hava katarken, çalışmanın tamamlanması ile vatandaşların beğenisini toplayan Ay Yıldız armatürü önünde birçok vatandaş şimdiden fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Yapılan bu görsellerin hem şehre canlılık hem de milli değerlerin sıcak tutulması anlamında önemli olduğunu belirten Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Jandarma Kavşağını muhteşem bir görünüme kavuşturduk. Kavşakta bayrağımızın simgesi ay yıldız ve 8 Köşeli Selçuklu Yıldızı’nın 8 Erdemini anlatan figür yer alıyor. Bu çalışmamızda şehrimizin gece görüntüsüne canlılık katmanın dışında, milli değerlerimize vurgu yapmayı amaçladık. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.