Afyonkarahisar mutfak kültürü, Benlioğlu Konağı’nda yaşatılacak

UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilen Afyonkarahisar’ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı’nda gelecek kuşaklara aktarılacak. Dünyada Gastronomi Marka Şehir unvanını alan 36 Türkiye’de ise üç şehirden biri olan Afyonkarahisar’da Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile restorasyonu tamamlanan Gastronomi Konağı hizmete açıldı.

AFYONKARAHİSAR’IN DAMAK ÇATLATAN LEZZETLERİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Burmalı Mahallesi’nde Benlioğlu Konağı olarak bilinen tarihi yapı restore edilerek Gastronomi Konağı adı altında, şehrimize hizmet verecek. Medeniyetler beşiği Afyonkarahisar’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen UNESCO Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine, Valimiz Gökmen Çiçek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Murat Öner, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş tarafından gerçekleştirildi.

GASTRONOMİ KONAĞI ŞEHRİMİZİN MİHENK TAŞI OLACAK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 112 yıllık tarihe sahip Benlioğlu Konağı, gastronomimize yakışır bir şekilde restore edildi. Konağımızın içerisinde Afyon’un tarihi sürecinden geçen kavimlerle ilgili Lidya Odası, Hitit Odası, Frig Odası, Selçuklu Odası, Osmanlı Odası, Cumhuriyet Odası gibi sembolik odalar oluşturduk. İki odamızı da Afyon mutfağının vazgeçilmezi olan yer sofrasına göre dizayn ettik. Burada sadece Afyonkarahisar’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak. Kadim şehrimize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Bu yerin hem belediyemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah burası Afyonkarahisar’ın gözbebeği olacak. diye konuştu.

 

BURASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Valimiz Gökmen Çiçek ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibini tebrik ederek, her alanda Afyonkarahisar’ın tanıtıldığına dikkat çekti. Çiçek; Gastronomi sadece il merkezi için değil, ilçelerimizle birlikte yeni bir hedef, yeni bir projedir. Afyon’un mutfağını misafirlere yerli ve yabancı herkese sunacak olan bu konak gastro alanında adeta bir cazibe merkezi olacak. Afyonkarahisar’ın lezzetlerinin hem tanıtılacağı hem tattırılacağı konak Gastronomi kültürüne ayrı bir değer katacak çalışmadır. Afyonkarahisar’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayan Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyor, ekibini de kutluyorum.

Açılış töreni ardından katılımcı misafirlere şehrimizin gastronomi yemekleri ikram edildi. Tören hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.