Ahmet SELMAN’ın yeni kitabı çıktı

Afyonkarahisar’ın tanınmış isimlerinden, Yoncaaltı Camii Emekli İmamı, Araştırmacı Yazar Ahmet Selman’ın “Dini Bilgiler İlmihali” adlı yeni kitabı çıktı…

Afyonkarahisar’da uzun yıllar İmam Hatiplik yapan ve emekli olduktan sonra da insanları bilgilendirmek amaçlı kitap yazmaya başlayan Ahmet Selman’ın “Dini Bilgiler İlmihali” adlı yeni kitabı çıktı. Genişletilmiş bilgilerin yer aldığı 540 sayfalık kitabın son baskısında her konuya kaynakları ile yer verildi.

Kitabın Bilgi ve Egetaş Kırtasiye ile Medrese Kitapevi’nde satışta olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Selman, Dini Bilgiler İlmihali adlı kitabında başka ilmihallerde yer almamış bir çok konuya yer verdiğini söyledi. Selman, “Örneğin Euzü Besmele’nin faziletleri ve hükümleri, ibadetlerin önemi ve kısımları, Cuma günü ve namazı, seferilik ile ilgili açıklayıcı bilgiler, kabir hayatı ve ölüm ötesi haller gibi konuların yer aldığı kitabımızda toplumda yaygınlaşmış bid’ad ve hurafeler, üç ayların ve kandil gecelerinin fazileti, Kur’an okumanın önemi ve Kur’an ile ilgili geniş bilgiler de bulunuyor. Ayrıca Ramazan Ayı’nın fazileti ve Ramazan Ayı’na mahsus oruç, teravih, sadaka-i fıtr, itikaf ve Kadir Gecesi ile ilgili geniş bilgiler, Zekat ve öşür ile ilgili açıklamalar yine kitabımızın içeriğinde yer alıyor. Kurban, bayramlar, dua, günahlar, selavat-ı şerif, 32 farz, hac ibadeti gibi bir çok kona da yine kitabımızın içeriğinde yer alan bilgiler arasında bulunuyor.” dedi.

Kocatepe Gazetesi / Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi / 14.01.2020