Afyonkarahisar’dan otel zincirlerine yatırım daveti

Vali Mustafa Tutulmaz, “Uluslararası otel zincirlerini şehrimize bekliyoruz. Bu markaların birçoğunun termal oteli yok. Kentimize gelip yatırım yaparlarsa karlı çıkacaklardır. Afyonkarahisar’a yatırım yapan kaybetmez” dedi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle “Afyonkarahisar Ekonomi Basını Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.
Ulusal gazete ve ajansların ekonomi editörleri ve muhabirleri “Ekonomi Basını Afyonkarahisar Buluşması” kapsamında şehrin yöneticileri ile Akrones Otel’de bir araya gelerek Afyonkarahisar’ı dinledi. Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, basın mensuplarına Afyonkarahisar’ın ekonomisi, sanayisi, turizm potansiyeli ve yöresel lezzetlerini anlatarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Afyonkarahisar’ın ekonomi, turizm, yatırım ve gastronomi alanındaki faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Tutulmaz, Afyonkarahisar’ı tarihin, kültürün, mermerin, termalin ve lezzetin merkezi olarak tanımladıklarını, bunların hepsinin kentin ekonomisinde ve tanıtımında önemli etkisi olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın Frigler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın, sucuk, lokum, yumurta, haşhaş, vişne gibi gıda ürünlerinin üretiminde birinci sırada olduğunu, aynı zamanda mermerde dünyaca önemli şehirler arasında bulunduğunu anlattı.