Rotayol Gezginleri’nin iki günlük Afyonkarahisar gezisi

Gezginler Emine Moralı ve eşi Murat Molalı, geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar’ımızı ziyaret ettiler ve bu ziyaretlerini, fotoğraf ve bilgilendirici cümlelerle süsleyerek RotaYol’un internet sitesinden (www.rotayol.com) ve sosyal medya sayfalarından (https://www.facebook.com/rotayol/) paylaştılar.

* * * * * * *

Biz de, AfyonNews Editöryası / İdris ÖZEK olarak bu güzel paylaşımları, sizlerin istifadesine sunuyoruz ve Saygıdeğer Emine Hanım ve değerli eşi Murat Beylere, “memleketimize hoş geldiniz” dileklerimizi iletiyoruz,  Ayrıca ve defaetle, Afyonkarahisar’ımızı net, sade, anlaşılır fotoğraf ve cümlelerle; güzel bir şekilde tanıttıkları için kendilerine şükranlarımızı ve hassaten saygılarımızı sunuyoruz.

********

Buyurun…

“Yıllarca Afyon’un kıyısından kenarından geçip, dinlenme tesislerinde molalar verdik ama merkezi gezmeye hiç heveslenmemiştik. Bu kez özellikle Afyonkarahisar’ı listeye alarak yola çıktık. Meğer şimdiye kadar gezmemek ne büyük kayıpmış, resmen mest olduk! Köklü tarihiyle, zengin kültürüyle, dost canlısı insanlarıyla ve elbette müthiş mutfağıyla kesinlikle özel olarak gelinip gezilmeyi hak eden bir şehir. Bir şehir ki tam merkezinde bir kale, 600 yıllık şaheser camiler, hamamlar, mevlevihane, rengarenk restore edilmiş yüzyıllık ahşap evler, yüzyıldır aynı lezzeti sunan lokantalar, şifalı sular ve elbette Kurtuluş Savaşı destanının yazıldığı topraklar… “Anadolu’nun Kilidi” ünvanını sonuna kadar hak ediyor. Biz iki tam gün doya doya gezdik, gezdik ama lezzet duraklarımıza da ekledik ? Tekrar gelinecek yani. Artık Isparta sınırlarına geçebiliriz, yarın Keçiborlu; Bakalım güller açmış mı?”

İŞTE FOTO GALERİ!..